Den ekologiska sanndrömmen för oss östgötska producenter

Vi hade pratat om det länge – att samla östgötska producenter av ekologiska produkter under ett och samma starka varumärke. Nu är drömmen verklighet: Blåklint finns och växer friskt i din butik!

Ett hållbart kretslopp

För oss är det självklart att hela kretsloppet ska vara hållbart, från råvara och process till förpackning och distribution. En viktig del i det jobbet är att försöka reducera onödiga mellanhänder så att vi kan få tillbaka de kostnader som ekologiskt lantbruk innebär.

Från början koncentrerade vi oss på produkter som kött, ost, mjöl och bröd. Och nu är tiden också mogen för ett ekologiskt mejeriutbud!

Välkommen att hälsa på oss!

Öppenhet är en självklarhet för oss. Vi som är med i Blåklint eller är på väg in är stolta över det vi gör och har inget att dölja. Därför öppnar vi gärna våra gårdar och välkomnar besök. Ring oss så försöker vi ordna en rundtur och visa hur det fungerar på gården. Vi lovar att besöket kommer att uppskattas av både barn och vuxna!

Varför Blåklint, Lars-Gunnar?

– Jag ser egentligen bara fördelar. Jag har ju länge varit övertygad om att ekologisk odling är en av de framkomliga vägarna till ett hållbart jordbruk. Dessutom ser jag fram emot att få sälja mina produkter under ett varumärke som jag verkligen står för och som signalerar allt det jag tror på. Ett varumärke att vara stolt över! Numera finns det heller inga ekonomiska incitament att bespruta jorden eller att använda handelsgödsel. Jag tror också mycket på de lokalt producerade varorna. Och familjen Sundström driver nu Öjeby gård vidare i precis rätt, ekologisk anda. Det känns väldigt bra, säger Lars-Gunnar Samuelsson, en av initiativtagarna till Blåklint.